Hello Visualisation : HMI-ECO van Wieland Electric

Home » Actueel » Hello Visualisation : HMI-ECO van Wieland Electric

Hello Visualisation : HMI-ECO van Wieland Electric

Posted on

In elk productieproces en machine word de bediening steeds vaker uitgevoerd met een HMI scherm. Deze aanraakschermen zijn op bijna elke nieuwe machine terug te vinden. Met deze nieuwe productreeks HMI-ECO heeft Wieland Electric 3 belangrijke artikelen aan zijn productgamma toegevoegd. De versies worden gemaakt in de afmetingen  4,3” – 7” – 10” en hiermee zijn alle courante maten vertegenwoordigd. Met de inzetbaar in omgevingen tussen -20 en +60°C en een beschermingsgraad van IP65 en gekoppeld aan een robuuste behuizing zijn het echte industriële werkpaarden.

De HMI-ECO panelen sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Via de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden voor het bedienen van de machine en de diagnostiek van de veiligheidsfuncties en de statussen in de controller. Een eenvoudige uitwisseling tussen SamosPlan en HMIplan van de variabelen is mogelijk via een simpele muisklik. Voor het koppelen aan andere producenten van automatiseringsproducten hebben we eer dan 40 software drivers voorzien.

Het HMI paneel kan individueel per controller worden gebruikt of over verschillende controllers op verschillende plaatsen. Er is een uitgebreide database aanwezig met standaard afbeeldingen (lampjes, drukknoppen, machineonderdelen,…) zodat je snel kan starten, een remanent geheugen voor het opslaan van kritische data (bv. counters). Voor de beveiliging kunnen op verschillende niveaus paswoorden ingesteld worden (bv. gebruiker, onderhoud, programmeur,…). Met de aanwezige datalogger en receptfunctie kunnen ook niet veiligheid gerelateerde functies worden bediend.

Klanten die graag hun eigen logo op de HMI unit willen kunnen dit ook vragen wanneer er voldoende volumes worden afgenomen. Ze kunnen dan hun eigen identiteit aan de panelen geven en krijgen een gepersonaliseerd artikelnummer voor hun HMI.

Bezoek de e-shop!